Prace konserwacyjne na serwerze

Informacje o zmianach i nowych możliwościach forum. Propozycje uzupełnień i modyfikacji, sygnalizowanie problemów technicznych związanych z korzystaniem z forum.

Moderator: admin

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 669
Rejestracja: 5 kwietnia 2003, 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Prace konserwacyjne na serwerze

Post autor: admin » 13 czerwca 2011, 12:00

Witam
Przekazuję komunikat, który otrzymałem od usługodawcy internetowego:

Kod: Zaznacz cały

Szanowni Państwo, 

Informujemy, iż w nocy z 14 na 15 czerwca 2011 r., w godzinach 23:00-6:00, oraz w nocy z 15 na 16 czerwca 2011 r., w godzinach 23:00-6:00, na Państwa serwerze o nazwie bhp.nazwa.pl, zostaną przeprowadzone prace konserwacyjne. 

W tym czasie mogą spodziewać się Państwo przerwy w działaniu usług, która trwać będzie około 2 godzin. 

Prace wykonywane w trakcie przerwy technicznej mają na celu zwiększenie jakości i stabilności Państwa usług. 

Zespół NetArt
 
Pozdrawiam
Admin

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

error 404

Post autor: leptoptelis » 19 lipca 2011, 07:51

tak to wygląda przy próbie wyświetlenia strony. O ile jeszcze porzeglądając forum z głównej strony i przechodząc do kategorii część zawartości się wyświetla, o tyle po wyszukaniu nieprzeczytanych postów ten błąd wyskakuje za każym razem.
Załączniki
error.jpg

Awatar użytkownika
ufoludek
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 7290
Rejestracja: 24 czerwca 2009, 22:26
Lokalizacja: 73km od najbliższej cywilizacji

Post autor: ufoludek » 19 lipca 2011, 15:09

fszystko zgodnie z zasadami kultury bespieczeństfa

mogli przeca nawet nie poinformować

a tu prosze, nawet w kolorze ..
:grin:

ort!!
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2011, 18:51 przez ufoludek, łącznie zmieniany 1 raz.
Gdyby behape było korzystne to nie byłoby przymusu jego wprowadzania

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 669
Rejestracja: 5 kwietnia 2003, 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: admin » 19 lipca 2011, 18:54

Jesteśmy w trakcie zmiany oprogramowania Forum. Przez jakiś czas mogą niestety występować problemy z dostępem do niektórych plików. Tymczasowo ograniczone zostały również możliwości wyszukiwarki.
Mam nadzieję, że do końca wakacji uda się wszystko należycie poskładać i zweryfikować.

Przepraszam za zaistniałe utrudnienia.
Pozdrawiam
Admin

Awatar użytkownika
ufoludek
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 7290
Rejestracja: 24 czerwca 2009, 22:26
Lokalizacja: 73km od najbliższej cywilizacji

Post autor: ufoludek » 20 lipca 2011, 09:27

ależ bedzie czerwono po tych zmianach ...

to nowa tradycja się rodzi?
:grin:

nie rupta rabanu, jedynym problemem jest ten opisany przez leptoptelisa,
Gdyby behape było korzystne to nie byłoby przymusu jego wprowadzania


Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 20 lipca 2011, 12:19

:lol: chyba wszystko zaczęło banglać jak należy.

dzięki adminie, doceniamy twój trud. :lol:

Awatar użytkownika
rescot
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2928
Rejestracja: 16 grudnia 2008, 16:55

Post autor: rescot » 20 lipca 2011, 12:36

leptoptelis pisze: chyba wszystko zaczęło banglać jak należy.
U mnie jeszcze nie
Jeszcze mam takie coś ja ostrzezenie przed atakiem
Załączniki
str_dok_atak1.JPG

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 20 lipca 2011, 12:56

problem może byść w ustawieniach zabezpieczęń jakie masz w swojej przeglądarce, u mnie ani na IE ani na firefoxie nic takiego nie wyskakuje. Jak wróce do domu to jeszcze sprawdzę na Operze i Safari. ale tego typu alerty to zazwyczaj z ustawnień przeglądarki albo innego zainsatalowanego oprogramowania wynikają.

w kazdym razie nie pojawią się już bąld 404, który paraliżował przeglądanie forumka.

Awatar użytkownika
rescot
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2928
Rejestracja: 16 grudnia 2008, 16:55

Post autor: rescot » 20 lipca 2011, 13:12

leptoptelis pisze:problem może byść w ustawieniach zabezpieczęń jakie masz w swojej przeglądarce,
Dokładnie ..............po odznaczeniu opcji [Blokuj witryny zgłoszone jako stwarzające zagrożenie] Firefox działa normalnie...............ale ta funkcja do tej pory zawsze była zaznaczona i nie występowały problemy. Przypuszczam, ze chyba jest jakiś błąd w skrypcie strony forum.

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 20 lipca 2011, 13:28

ja u siebie nic w w ustawieniach zabezpieczeń firefoxa nie zmieniałem i działa. nie mam takich komunikatów. Działanie tych zabezpieczeń może być też różne w rożnych wersjach aplikacji.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Awatar użytkownika
rescot
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2928
Rejestracja: 16 grudnia 2008, 16:55

Post autor: rescot » 20 lipca 2011, 14:07

leptoptelis pisze:ja u siebie nic w w ustawieniach zabezpieczeń firefoxa nie zmieniałem i działa. nie mam takich komunikatów. Działanie tych zabezpieczeń może być też różne w rożnych wersjach aplikacji.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)
Mam wersję Firefox 5,0 i zabezpieczenie znajduje się w Narzędzia-Opcje-Bezpieczeństwo (drugie okienko do odznaczenia)

Awatar użytkownika
rescot
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2928
Rejestracja: 16 grudnia 2008, 16:55

Post autor: rescot » 20 lipca 2011, 14:30

rescot pisze:
leptoptelis pisze:problem może byść w ustawieniach zabezpieczęń jakie masz w swojej przeglądarce,
Dokładnie ..............po odznaczeniu opcji [Blokuj witryny zgłoszone jako stwarzające zagrożenie] Firefox działa normalnie...............ale ta funkcja do tej pory zawsze była zaznaczona i nie występowały problemy. Przypuszczam, ze chyba jest jakiś błąd w skrypcie strony forum.
Po "konsultacji z nadwornym informatykiem" prawdopodobnie zostało coś posiane na stronę podczas jakichś czynności aktualizacyjnych przeprowadzanych przez ftp z zainfekowanego komputera...............ale to musi sprawdzić admin.

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 20 lipca 2011, 16:16

Na Operze i Safari mam ostrzeżenia, więc coś pewnie jest na rzeczy.

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 20 lipca 2011, 22:37


Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 669
Rejestracja: 5 kwietnia 2003, 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: admin » 21 lipca 2011, 11:18

Dziękuję bardzo za pomoc i wsparcie merytoryczne. Dzisiaj wieczorem posprawdzam jeszcze program z zastosowaniem narzędzi google.
Pozdrawiam
Admin

ODPOWIEDZ