Prace konserwacyjne na serwerze

Informacje o zmianach i nowych możliwościach forum. Propozycje uzupełnień i modyfikacji, sygnalizowanie problemów technicznych związanych z korzystaniem z forum.

Moderator: admin

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 673
Rejestracja: 5 kwietnia 2003, 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: admin » 21 lipca 2011, 22:09

Sprawdziłem i rzeczywiście google ma coś do strony forumbhp. Problem w tym, że nie podaje informacji co im nie pasuje.

Analiza kodu źrółowego strony nieczego nie wykazuje: nie ma w nim wymienionych w poradach google złośliwych elementów.

Zgłosiłem stronę do ponownego sprawdzenia.

Uważam, że polityka google polagająca na podawaniu w kółko informacji: "jesteś be, ale nie powien Ci dlaczego, pobawmy się w trwający niewiadomo ile koncert pytań - może za któymś razem zgadniesz o co nam chodzi" nie prowadzi do sprawnego poprawianie bezpieczeństwa w sieci.

Przy okazji drążenia tematu znalazłem informację, że największym w historii internetu źródłem zainfekowania stron internetowych była właśnie firma google :wink:
Pozdrawiam
Admin

Awatar użytkownika
ufoludek
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 7290
Rejestracja: 24 czerwca 2009, 22:26
Lokalizacja: 73km od najbliższej cywilizacji

Post autor: ufoludek » 22 lipca 2011, 05:35

jak to mówią - szukaj w podstronach ....

z tym że nic nie znajdziesz, ja to wiem
:mrgreen: :grin:
Gdyby behape było korzystne to nie byłoby przymusu jego wprowadzania

Awatar użytkownika
admin
Site Admin
Posty: 673
Rejestracja: 5 kwietnia 2003, 23:08
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: admin » 22 lipca 2011, 10:19

Właśnie sprawdziłem i okazuje się, że od wczoraj według google strona jest już OK. Co ciekawe niczego nie usuwałem i jest to ta sama witryna, która do wczoraj była bardzo be. I kto tutaj zrozumie o co chodziło z tym całym zamieszaniem.
Pozdrawiam
Admin

Awatar użytkownika
rescot
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2928
Rejestracja: 16 grudnia 2008, 16:55

Post autor: rescot » 22 lipca 2011, 11:08

Najważniejsze, ze już działa poprawnie i nie straszy :lol:

Awatar użytkownika
leptoptelis
1250...1874 postów
1250...1874 postów
Posty: 1762
Rejestracja: 8 kwietnia 2010, 13:02
Lokalizacja: z czarnej dziury na Mazurach

Post autor: leptoptelis » 22 lipca 2011, 19:02

Już ani na Operze ani na Safari nie zgłasza ostrzeżen więc chyba OK. :smile:


Awatar użytkownika
ufoludek
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 7290
Rejestracja: 24 czerwca 2009, 22:26
Lokalizacja: 73km od najbliższej cywilizacji

Post autor: ufoludek » 22 lipca 2011, 19:04

bo do indeksowania trza sie też przyzwyczaić
:razz:
Gdyby behape było korzystne to nie byłoby przymusu jego wprowadzania

Awatar użytkownika
Fasolisko
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 138
Rejestracja: 20 listopada 2010, 20:05
Lokalizacja: Północ

Post autor: Fasolisko » 23 lipca 2011, 06:10

Na ognistej lisicy też jest w porządku :)

Awatar użytkownika
Błynia
3125...6249 postów
3125...6249 postów
Posty: 4906
Rejestracja: 7 sierpnia 2007, 20:50
Lokalizacja: z mgły i deszczu...

Post autor: Błynia » 26 lipca 2011, 14:46

Drogi Adminie :grin:
Kiedy przewidywane jest ponowne działanie naszej forumowej wyszukiwarki? :grin:
Bo mnie nie działa... :sad:
Trzeba czasami przystanąć, zwolnić, znaleźć coś tylko dla siebie. Coś, co pozwoli z uśmiechem iść w nowy dzień...

Awatar użytkownika
ufoludek
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 7290
Rejestracja: 24 czerwca 2009, 22:26
Lokalizacja: 73km od najbliższej cywilizacji

Post autor: ufoludek » 26 lipca 2011, 18:48

Błynia, a krew oddałaś?

eeeeeeeeeeee co jo godom ....

działa przecie
Gdyby behape było korzystne to nie byłoby przymusu jego wprowadzania

ODPOWIEDZ