Nie ,,umie" KURDEwal221 pisze:Oj nie zawsze nie zawsze. Czasami zdarza się nad

Moderatorzy: Renti, ewania, Andrzej J.S
Nie ,,umie" KURDEwal221 pisze:Oj nie zawsze nie zawsze. Czasami zdarza się nad
uleczka pisze:A ja nie do końca się z tym zgadzam. A to co mam w głowie też?listopadowy pisze:wszystkie dokumenty i materiały, które wykorzystujesz w ramach szkoleń są materiałami firmy a nie twoimi prywatnymi
o to toMonika pisze:Ja bym odróżniła pracę na etacie i to co w niej wytworzono od usług BHP. Wszystko co tworzę do firmy i im przekazuję jest ich jednak materiały szkoleniowe są moje jak i prawa autorskie do nich.listopadowy pisze:wszystkie dokumenty i materiały, które wykorzystujesz w ramach szkoleń są materiałami firmy a nie twoimi prywatnymi. uważam, że powinny być dostępne dla osób mogących przeprowadzać szkolenia.julijka2 pisze: nadal nie wiem co i ile udostępnić ludziom
Jeśli firma sobie życzy mogę im opracować materiały szkoleniowe i przekazać za odpowiednią sumę.
Jężeli chce, tzn., ze chce szkolić, to niech sobie opracuje materiały, no sorki, ale .................julijka2 pisze:kadrowa ostatnio przyszła i powiedziała, że mam jej dać plik ze szkoleniami, bo ona nie ma i chce
o jakich materiałach mowa (w ramach wstępnego ogólnego)uleczka pisze:niech sobie opracuje materiały, no sorki, ale ....
[listopadowy pisze:o jakich materiałach mowa (w ramach wstępnego ogólnego)
nikt nie powiedział, że musi być prezentacja.
A po co łone materiały onej, tej kadrófce?julijka2 pisze:kadrowa ostatnio przyszła i powiedziała, że mam jej dać plik ze szkoleniami, bo ona nie ma i chce
a czy autorka wątku zrobiła tą prezentację w prywatnym czasie po pracy czy w ramach obowiązków służbowych i za wynagrodzeniem?uleczka pisze:Więc jednak prezentacja
bo na podstawie tego pliku liczy sie koszt szkoleń do końca, czyli budżetwal221 pisze:A po co łone materiały onej, tej kadrófce?julijka2 pisze:kadrowa ostatnio przyszła i powiedziała, że mam jej dać plik ze szkoleniami, bo ona nie ma i chce
nie było prezentacji to zrobiła, trochę w domu, trochę w pracylistopadowy pisze:a czy autorka wątku zrobiła tą prezentację w prywatnym czasie po pracy czy w ramach obowiązków służbowych i za wynagrodzeniem?uleczka pisze:Więc jednak prezentacja
nie bardzo rozumiem.julijka2 pisze:bo na podstawie tego pliku liczy sie koszt szkoleń do końca, czyli budżet
teraz jest moda na prezentacje ale szkolenie można przeprowadzić nawet bez prezentacji.julijka2 pisze:nie udało mi się rozpisać na 20 slajdach powerpiont, jest ich trochę więcej
chyba pracodawca wie kto ma jakie obowiązki i co robi w jego firmie? jeśli nie to trzeba go uświadomić w tym temacie a nie urządzać jakieś podchody z chwaleniem się cudzymi opracowaniami i robieniem tajemnicy z, jak by nie było oficjalnych firmowych opracowań.julijka2 pisze:błysnąć z tabelką przed zarządem
ale to wszystko robisz jako pracownik służby bhp danego zakładu i jeśli to już zrobiłaś w ramach obowiązków (pracodawca za to tobie płaci) to jest to własnością pracodawcy i moim zdaniem "prawa autorskie" tego nie obejmują. niestety...julijka2 pisze: o prezentacje
systematyzuje mi to tematy, co po kolei mówić, co omawiać, dodatkowo mam filmy,
niech bierzelistopadowy pisze:ale to wszystko robisz jako pracownik służby bhp danego zakładu i jeśli to już zrobiłaś w ramach obowiązków (pracodawca za to tobie płaci) to jest to własnością pracodawcy i moim zdaniem "prawa autorskie" tego nie obejmują. niestety...julijka2 pisze: o prezentacje
systematyzuje mi to tematy, co po kolei mówić, co omawiać, dodatkowo mam filmy,