Statystyczna Karta Wypadku - wersja internetowa

Wzory dokumentów, porady dotyczące ich tworzenia i wypełniania.

Moderatorzy: Renti, ewania, Andrzej J.S

Awatar użytkownika
gsmok
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 395
Rejestracja: 8 kwietnia 2003, 09:50
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Statystyczna Karta Wypadku - wersja internetowa

Post autor: gsmok » 14 lutego 2005, 12:26

Witam Wszystkich Forumowiczów
Przygotowujemy internetową wersję oprogramowania wspomagającego formalną obsługę czynności związanych z wypadkami przy pracy.
Oto link, pod którym można wypełnić i wydrukować Statystyczną Kartę Wypadku:
http://www.wypadek.pl/body/wypadki/wor/ ... w=skw_edit
Chcemy dopracować postać karty tak aby pasowała do wszystkich drukarek. Będę wdzięczny za wszelkie uwagi dotyczące opracowanego formularza.
Ostatnio zmieniony 1 stycznia 1970, 01:00 przez gsmok, łącznie zmieniany 2 razy.
Pozdrawiam
gsmok

pawel
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 167
Rejestracja: 7 kwietnia 2003, 08:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

drukowanie SKW

Post autor: pawel » 15 lutego 2005, 10:31

Mam pytanko. Jak rozwiązujecie drukowanie SKW drukujecie całość a potem dopisujecie długopisem CzII czy może drukujecie całość drugi raz?
Słyszałem że gdzieś jakaś pani przyjmując drugą część SKW sprawdzała czy pasują :shock:
Może macie jakieś pomysły?

Grażyna
100...124 posty
100...124 posty
Posty: 100
Rejestracja: 15 października 2004, 09:59
Lokalizacja: śląskie

skw

Post autor: Grażyna » 25 lutego 2005, 14:46

mała uwaga do załączonego wzoru skw, brakuje punktu 15
poza tym super. kiedy będzie można z niego skorzystać ?
Grażyna

Awatar użytkownika
gsmok
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 395
Rejestracja: 8 kwietnia 2003, 09:50
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: gsmok » 3 marca 2005, 09:55

Dziękuję za uwagi. Od poniedziałku przystępuję do dalszej pracy nad drukiem. Przepraszam za tą zwłokę ale dopadła mnie grypa i nie mogę dojść do siebie. W poniedziałek będę już na chodzie :D
Pozdrawiam
gsmok

Awatar użytkownika
gsmok
375...499 postów
375...499 postów
Posty: 395
Rejestracja: 8 kwietnia 2003, 09:50
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Re: skw

Post autor: gsmok » 8 marca 2005, 10:26

Grażyna pisze:mała uwaga do załączonego wzoru skw, brakuje punktu 15
poza tym super. kiedy będzie można z niego skorzystać ?
Grażyna
Punktu 15-go w formularzu nie ma, gdyż się go nie wypełnia. Oczywiście na wydruku karty punkt ten (z szarym polem oznaczającym, że jego zawartością zajmuje się GUS) jest na swoim miejscu.
Pozdrawiam
gsmok


Awatar użytkownika
ewania
Moderator
Posty: 22891
Rejestracja: 19 lutego 2005, 20:33
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: ewania » 20 sierpnia 2005, 00:00

Pawel - ja, jak wysylam SKW (czyli do momentu, w ktorym musze wyslac terminowo cz. I) a poszkodowany juz zakonczyl leczenie i wrocil do pracy to wysylam od razu obie czesci.
Natomiast, jesli wysylam II cz. SKW pozniej, to po prostu na druku SKW wypelniam TYLKO II czesc, drukuje, odcinam i wysylam samą II cz. Czesci pierwszej nie wypelniajac. Nie widze sensu w ponownym wypelnianiu i wysylaniu cz. I SKW. A jesli Pani w ZUSIE ma za malo zajec i koniecznie chce sie bawic w ukladanie puzzli i dopasowuje "dół do góry" albo "górę do dołu" :wink: to juz jest jej problem. Dla ZUS istotna powinna byc INFORMACJA zawarta w II cz. SKW a nie to, czy zostala ona wypelniona na TYM SAMYM druku, na ktorym byla pisana cz. I.
No - ale logika rzadko bywa mocna strona naszych urzednikow :wink:
"Jeżeli nie wiesz człowieku jak postąpić - na wszelki wypadek postąp uczciwie."
(Antoni Słonimski)

waluszewski
1 post
1 post
Posty: 1
Rejestracja: 13 czerwca 2006, 08:35
Lokalizacja: Wejherowo
Kontakt:

Re: drukowanie SKW

Post autor: waluszewski » 13 czerwca 2006, 08:43

pawel pisze:Mam pytanko. Jak rozwiązujecie drukowanie SKW drukujecie całość a potem dopisujecie długopisem CzII czy może drukujecie całość drugi raz?
Słyszałem że gdzieś jakaś pani przyjmując drugą część SKW sprawdzała czy pasują :shock:
Może macie jakieś pomysły?
Czy ta karta jest interaktywna. :roll:
bezstroność w pracy zawodowej.

pawel
125...249 postów
125...249 postów
Posty: 167
Rejestracja: 7 kwietnia 2003, 08:38
Lokalizacja: Warszawa
Kontakt:

Post autor: pawel » 21 czerwca 2006, 11:23

Tak karta jest interaktywna.
Znaczy można wprowadzać dane i drukować, a dla zarejestrowanych zapisywać.
PS: jak dla mnie jest to słowo wytrych i może wszystko oznaczać ;).

Awatar użytkownika
Michał Anioł
9375...12499 postów
9375...12499 postów
Posty: 9556
Rejestracja: 26 stycznia 2007, 10:33

Post autor: Michał Anioł » 27 marca 2007, 11:22

Ewania a dlaczego wysyłasz karte do ZUS, ja wysyłam do Statystycznego - czy to znaczy ze ja źle robie :shock: .

Magda1
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 6531
Rejestracja: 21 listopada 2004, 18:59
Lokalizacja: PL

Post autor: Magda1 » 27 marca 2007, 11:29

Ewania się pomyliła... Oczywiście wysyła ją do US a nie ZUS :wink:

Dobrze robisz Michał :wink:

Awatar użytkownika
Grzegi
1875...2499 postów
1875...2499 postów
Posty: 1917
Rejestracja: 31 lipca 2006, 10:33
Lokalizacja: Wielkopolska

Post autor: Grzegi » 27 marca 2007, 11:37

Magda1 pisze:Ewania się pomyliła... Oczywiście wysyła ją do US a nie ZUS
Zgadzam się z Magdą. ( zobaczymy, czy jeszcze ktoś ? )

Pozdrowionka Madzia.
Grzegorz

Awatar użytkownika
ewania
Moderator
Posty: 22891
Rejestracja: 19 lutego 2005, 20:33
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: ewania » 27 marca 2007, 12:10

Grzegi pisze:
Magda1 pisze:Ewania się pomyliła... Oczywiście wysyła ją do US a nie ZUS
Zgadzam się z Magdą. ( zobaczymy, czy jeszcze ktoś ? )

Pozdrowionka Madzia.
Łomatko!! :oops: I ja się zgadzam :oops: No, jasne, że się pomyliłam :mrgreen: :mrgreen:
Wysyłamy do US a nie do ZUS :twisted: :twisted:
Na swoje usprawiedliwienie mam aby to, ze była to godzina duchów (Wysłany: 20 Sierpień 2005, 00:00 ) a w onej godzinie chochlik różne cuda wyczynia....... :twisted: :razz:
"Jeżeli nie wiesz człowieku jak postąpić - na wszelki wypadek postąp uczciwie."
(Antoni Słonimski)

Magda1
6250...9374 posty
6250...9374 posty
Posty: 6531
Rejestracja: 21 listopada 2004, 18:59
Lokalizacja: PL

Post autor: Magda1 » 27 marca 2007, 12:15

Jedno "Z" w te czy w te i takie zamieszanie :lol:

Awatar użytkownika
ewania
Moderator
Posty: 22891
Rejestracja: 19 lutego 2005, 20:33
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: ewania » 27 marca 2007, 12:18

Magda1 pisze:Jedno "Z" w te czy w te i takie zamieszanie :lol:
No. I znowu "Z" jest winne... (winny) :wink:
"Jeżeli nie wiesz człowieku jak postąpić - na wszelki wypadek postąp uczciwie."
(Antoni Słonimski)

Awatar użytkownika
z
2500...3124 posty
2500...3124 posty
Posty: 2884
Rejestracja: 20 grudnia 2005, 14:53
Lokalizacja: z piekła ...

Post autor: z » 27 marca 2007, 13:12

:mrgreen: ... ha .... bom z piekła :sad: .... :roll: :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jefcia ... :wink: ... Mami .... :wink: :lol: :lol: :lol: Całuśniaki Dziewczyny ... :lol: :lol: :lol:
... i na jawie i we śnie! -... zawsze zgodnie z bhp ! ...

ODPOWIEDZ